Numera bakar vi endast för vårt eget behov.
Typisk bakmetod är:
Dag 1, matning av surdegar, start av för
fördegar.
Dag 2, beredning av degar, jäsning i kyl
Dag 3, gräddning
Jag använder degblandare, annars blir det för tungt, men i övrigt görs allt för hand. Kanelbullarna gör jag dock helt för hand bara för att det är kul, kladdigt och ger "närkontakt av 3:e graden" med degen. Dessutom blir degen bättre.
Lantisar, ett surdegsbröd på lantvetemjöl, i ugnen.
Längst fram: 3 surdegsbröd kryddade med inlagd jalapeno (hot chili)
Vänster fram: Frukostbullar med surdeg, frukt o rostade solroskärnor
Mitten: 2 danska rågbröd med surdeg
Höger: 4 kavringar
Vänster bak: 2 korgjästa ljusa surdegsbröd med durumvete, det stora brödet är gjort på samma deg som de runda
Rågpålle, (inspirerad av Poilâne) rågbröd, jästa i korg, med olika snitt. Ligger på en linnehandduk. Surdegsbröd och linne går bra ihop; linda in bröden eller ha dem i en linnepåse, så håller de maximalt.