Kontakt:
mailto:info@axtab.se

Tel: 070 226 2544

BAGERIET

Numera bakar vi endast för vårt eget behov.

Typisk bakmetod är: 

Dag 1, matning av surdegar, start av för fördegar.
Dag 2, beredning av degar, jäsning i kyl
Dag 3, gräddning 

Björn-blandare

Jag använder degblandare, annars blir det för tungt, men i övrigt görs allt för hand.  Kanelbullarna gör jag dock helt för hand bara för att det är kul, kladdigt och ger "närkontakt av 3:e graden" med degen. Dessutom blir degen bättre.

Lantisar i ugnen

Lantisar, ett surdegsbröd på lantvetemjöl, i ugnen.

Längst fram: 3 surdegsbröd kryddade med inlagd jalapeno (hot chili)

Vänster fram: Frukostbullar med surdeg, frukt o rostade solroskärnor

Mitten: 2 danska rågbröd med surdeg

Höger: 4 kavringar

Vänster bak: 2 korgjästa ljusa surdegsbröd med durumvete, det stora brödet är gjort på samma deg som de runda

Korgjäst rågbröd, rågpålle

Rågpålle, (inspirerad av Poilâne) rågbröd, jästa i korg, med olika snitt. Ligger på en linnehandduk. Surdegsbröd och linne går bra ihop; linda in bröden eller ha dem i en linnepåse, så håller de maximalt.